Underkategorier

 

Frauenkirche

Frauenkirche er katedralen i München, og er et landemerke og symbol som skiller seg ut i denne vakre byen. Kirken ruver over andre nærliggende bygninger grunnet en lov som forbyr konstruksjon av bygninger over 109 meter. Dette gjør at kirken og spesielt kirketårnene er synlig fra store deler av München. Katedralen ble bygget på 1400-tallet i gotisk stil, mens klokketårnene ble fullført senere grunnet finansieringsproblemer. Klokketårnene ble bygget under renessansen, hvilket gjør at klokketårnene ikke står helt i stil med resten av bygningen.

Frauenkirche

Foto: Jiuguang Wang

Det søndre klokketårnet er åpent for publikum som vil klatre opp trappene for å ta inn en fantastisk utsikt over München og alpene i sør.

Kirken fikk store ødeleggelser fra bomber under andre verdenskrig, men det har blitt restaurert til sin opprinnelige tilstand. Restaureringsprosjektet varte helt til 1994.

Katedralen kan ta hele 20,000 mennesker til messe, hvilket kan sies å være merkverdig, siden München kun hadde rundt 13,000 innbyggere på tiden da kirken ble bygget.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: