Underkategorier

 

Oktoberfest

Oktoberfest er en årlig begivenhet i München som tiltrekker øltørste turister fra hele verden som vil oppleve den berømte ølfestivalen.

Festivalen ble arrangert for første gang i 1810 for å feire bryllupet til Kronprins Ludwig I og Prinsesse Therese. Etter det har Oktoberfest blitt feiret hvert eneste år. Festivalen holdes i Theresienwiese (kalles ofte Wies'n) området, et 420km² stort område, der bryllupet til Ludwig og Therese fant sted.

Oktoberfest

Fetivalen varer i 16 dager fra slutten av september til første helgen i oktober hvor det blir konsumert mer enn 7 millioner liter øl. Området huser 14 store øltelt, som i dag minner mer om bygninger enn telt, og selv om de rommer mange mennesker, blir de veldig fort fulle, spesielt i helgene. Det er derfor lurt å gjøre en reservasjon god tid i forveien, eller besøke teltene tidlig på dagen for å få plass. I helgene må man ofte møte opp før kl 10.00 for å få plass i et av teltene. For å reservere må man kontakte de forskjellige teltene direkte. Man finner kontaktinformasjon til de forskjellige teltene på siden om de forskjellige ølteltene.

Her blir man servert øl i 1 liters glass, bortsett fra i vinteltet hvor man får "små" halvglass på bare en halv liter. Det er også mange karuseller og mye underholdning på festområdet, og man kan kjøpe tradisjonell tysk mat som passer til drikken.

Oktoberfest

Oktoberfest 2012

I 2012 arrangeres Oktoberfest fra 22. september til 7. oktober, og hvis man har planer om å reise ned til München for Oktoberfest, anbefales det å bestille hotell snarest mulig, siden Oktoberfesten tiltrekker 5 millioner besøkende hvert år.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: